A hatékony toborzás mesterei: munkaerő-kölcsönzés és közvetítés

A hatékony toborzás mesterei: munkaerő-kölcsönzés és közvetítés

Vissza
A hatékony toborzás mesterei: munkaerő-kölcsönzés és közvetítés

A hatékony toborzás mesterei: munkaerő-kölcsönzés és közvetítés

2024.07.10.

Hogyan csökkentsd a költségeket, és találd meg mégis a legjobbakat? Ez az igazi kihívás a mindennapi HR munkában. De fel a fejjel, a helyzet nem reménytelen. Íme két igazi nagyágyú, amit Te is be tudsz vetni a hétköznapokban.

 

Az egyik remek megoldás a munkaerő-közvetítés. Egyszerű és gyors munkaerő felvétel, szellemi munkaerő esetén is. A nyitott pozíciók betöltésére további eredményes eszköz lehet a munkaerő-kölcsönzés is. Ez garantáltan rugalmas és eredményes. Igazi versenyelőnyt szerző választás a vállalatok számára.

Mindkét eszköz jó megoldás, ha alkalmazkodni kell a gyorsan változó munkaerőigényekhez.

A cégek gyakran úgy gondolkodnak, hogy házon belül egyszerűbb lebonyolítani a toborzást és a kiválasztást, ezért önállóan látnak neki a munkaerő felvételnek. Aztán kis idő múltán sokan rájönnek, hogy jobb lett volna inkább külsős szakértőnek kiadni a feladatot. Miért? 

Leggyakoribb bukkanók a toborzás során

  • Tapasztalatok szerint gyakori, hogy egyszerre több azonos kvalitású jelentkező adja be a pályázatát. Sok jelöltből pedig nagyon nehéz megtalálni azt az egyet, aki majd beválik a feladatra. 
  • Előfordulhat az is, hogy a toborzási folyamat valamilyen okból kifolyólag időben elhúzódik. Mivel a HR osztály sokrétű feladatot lát el, gyakran ez leterhelheti a munkatársak kapacitását. Külső szakértő bevonásával a túlterheltség megelőzhető.
  • Az sem ritka eset, hogy minden megfelelő lenne, de az elvárások és az igények valahogy mégsem találkoznak. Ilyenkor a WHC szakértői segítenek közös nevezőre jutni. 

Munkaerő-közvetítés, munkaerő-kölcsönzés. Hogyan lesz költséghatékony számodra mindez?

A munkaerő-közvetítés és kölcsönzés hatékony módszer a vállalatok számára, hogy időt és pénzt takarítsanak meg, miközben garantáltan a legkiválóbb szakembereket találják meg és kölcsönzés esetén foglalkoztassák. Hogyan tudod eközben a költségeket is csökkenteni?

    1. Gyorsabb toborzási folyamatok
      A WHC széleskörű adatbázissal és toborzási szakértelemmel rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan találja meg a megfelelő jelölteket. Ez jelentősen csökkenti a toborzási időt, így a munkavállaló hamarabb kezdheti el a munkát.
    2. Kevesebb hirdetési költség
      Drága álláshirdetések helyett tudatos toborzási kampányok. A WHC szakértői kiterjedt hálózatuk és adatbázisuk segítségével a legjobb jelölteket találják meg anélkül, hogy a vállalatnak plusz hirdetési díjakat kellene fizetnie.
    3. Minőségi jelöltek
      A közvetítés és a kölcsönzés szolgáltatás toborzási szakaszának legfontosabb része a szakszerű előszűrés. Ez biztosítja, hogy csak a legmegfelelőbb és legképzettebb jelöltek kerüljenek a vállalat elé. Növeli a toborzás hatékonyságát és csökkenti a kevésbé jó munkaerő-felvétel kockázatát. Tehát hosszú távon jelentős költségmegtakarítást eredményezhet.
    4. Kockázatcsökkentés és garancia
      A WHC garanciát vállal az általa közvetített munkavállalókra. Ez azt jelenti, hogy ha a közvetített munkavállaló nem válik be egy meghatározott időn belül, ingyenesen keres helyette másik jelöltet. Ez csökkenti a kockázatokat és költségeket, hiszen biztosítja, hogy a vállalat mindig a legmegfelelőbb munkaerőt foglalkoztassa.
    5. Adminisztratív költségek csökkentése
      A WHC szakemberei intézik az összes adminisztratív feladatot mind közvetítés, mind kölcsönzés esetén, beleértve a jelöltkezelést, jelöltek folyamatos nyomon követését, bérszámfejtést, munkaügyi dokumentációt és egyéb munkaügyi feladatokat. Ez jelentősen csökkenti a vállalat adminisztratív terheit, lehetővé téve, hogy az erőforrásaikat a fő tevékenységeikre koncentrálják.

A fenti két szolgáltatás jó lehetőséget ad arra, hogy rugalmasan és gyorsan reagálj a változó munkaerőigényekre. Legyen szó egyetlen pozíció betöltéséről vagy egy egész csapat felvételéről vagy a munkatársak foglalkoztatásáról. A munkaerő-közvetítés és a munkaerő-kölcsönzés skálázható és könnyen testre szabható megoldást kínál bármely szektorban.

 

aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021
Családbarát Vállalat 2024