A kiszervezett HR szolgáltatás 5 leghasznosabb előnye

A kiszervezett HR szolgáltatás 5 leghasznosabb előnye

Vissza
A kiszervezett HR szolgáltatás 5 leghasznosabb előnye

A kiszervezett HR szolgáltatás 5 leghasznosabb előnye

2024.07.09.

Mit szólnál hozzá, ha lenne egy olyan motor a kezedben, amely észrevétlenül működik a háttérben. Ráadásul úgy, hogy közben fokozza a vállalat hatékonyságát és a sikerét. A külső szakemberekből álló csapat bevonása a HR folyamatokba pont ilyen lehet. Láthatatlan hajtóerő a színfalak mögött.

 

Sokan azt gondolják, hogy a HR csapat alapvető feladata, hogy az összes területen megállja a helyét. Ez csak részben igaz. Vannak tipikus problémák, amelyeket érdemes házon belül megoldani. Ezek azok a feladatok, melyek szoros kapcsolatban állnak a vállalat belső működésével és kultúrájával. Érdemes őket cégen belül tartani a maximális hatékonyság és a hosszú távú siker érdekében. 

Ilyen területek lehetnek például: stratégiai tervezés, vállalati kultúra fenntartása, munkavállalók elégedettségével kapcsolatos feladatkörök, képzés, fejlesztés vagy a teljesítményértékelés.

Amennyiben a toborzást és a kiválasztással járó folyamatokat egy szakértő tanácsadó cégre bízod, számos előnyt tudsz bezsebelni már a kezdeteknél. Ezek mindegyike segíthet a vállalatodnak időt, pénzt és erőforrásokat megtakarítani. 

Íme 5 kulcsfontosságú előny:

  1. Tapasztalt szakértelem
    A WHC olyan toborzási szakértőket sorakoztat fel, akik naprakész ismeretekkel bírnak a munkaerőpiacról és a legújabb toborzási trendekről. Tapasztalatuk révén gyorsan és hatékonyan találják meg a legmegfelelőbb jelölteket.

  2. Időmegtakarítás
    A toborzási folyamat időigényes lehet. A WHC átvállalja az álláshirdetések megírását, a jelentkezések áttekintését, az előszűrést és az interjúk szervezését. Így a HR csapat más fontos feladatokra koncentrálhat.

  3. Széles körű hálózat
    A WHC munkatársai kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkeznek, amely lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan elérjék azokat a jelölteket is, akik nem aktívan keresnek állást, de nyitottak az új lehetőségekre.

  4. Költséghatékonyság
    A toborzási kiadások gyakran magasak lehetnek, különösen, ha figyelembe vesszük a hirdetési költségeket, az időráfordítást és a sikertelen kiválasztás költségeit. A WHC csoport optimalizálja a toborzási költségeket, és segít elkerülni azokat a hibákat, amelyek súlyos költségekkel jártak volna.

  5. Minőségi garancia
    A WHC szakértői garantálják, hogy csak a legalkalmasabb jelölteket mutatják be. Így minimalizálják a kockázatot és növelik az esélyt arra, hogy a jelöltből hosszú távon alkalmazott munkatárs legyen.

Toborzási módszerek. A szakértők bevetésre kész nagyágyúi.

  1. Álláshirdetések

    Különböző online állásportálok, és szakmai fórumok. Ezeken jelennek meg az álláshirdetések, hogy minél szélesebb körben elérjék a potenciális jelölteket.

  2. Személyes hálózatépítés

    A szakértők egyik nagy előnye, hogy kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkeznek, amelyet aktívan és magabiztosan használnak. Kapcsolataik révén ajánlásokat kérnek, bővítve ezáltal a fellelhető jelöltek körét.

  3. Adatbázisok

    Hozzáféréssel rendelkeznek olyan nagy adatbázisokhoz, amelyekben korábbi célzott keresések folyamán talált jelöltek profiljai találhatóak. Így gyorsabban rátalálnak az ideális munkavállalóra.

  4. Közösségi média

    Aktívan jelen vannak és kihasználják a social media előnyeit a potenciális jelöltek elérésére és megkeresésére. Ilyen a LinkedIn, Facebook, Instagram és a TikTok.

  5. Speciális toborzás és kiválasztás

    Célzottan keresnek és találnak olyan szakembereket, vezetőket, akik megfelelnek a vállalat specifikus igényeinek.

  6. Előszűrés és értékelés

    Szakértők végzik az önéletrajzok előszűrését, interjúkat készítenek és különféle értékeléseket folytatnak le, szükség esetén teszteket készítenek, ezzel is növelve a kiválasztás alaposságát.  (pl. pszichometriai tesztek, készségtesztek).

  7. Toborzási események és vásárok

    A szakértő cégek rendszeresen részt vesznek szakmai rendezvényeken, karriervásárokon és más toborzási eseményeken, hogy közvetlenül találkozzanak az álláskeresőkkel.

A HR feladatok kiszervezése lehetővé teszi a cégednek azt, hogy a legjobb tehetségek kerüljenek be az adott munkakörökbe. Ráadásul gyorsan és hatékonyan. Mindeközben minimalizálhatod a toborzási költségeket és az ezzel járó terheket is.

Hogyan érdemes kiszervezni a toborzást?

Az igények pontos meghatározása

  • Célszerű meghatározni minél pontosabban az igényeket. Például: milyen pozíciókat szeretnél betöltetni, és azt is, hogy milyen készségekre, tapasztalatokra van szükség ezekhez.
  • Érdemes részletes szerződést kötni, amely tartalmazza az elvárásokat, a szolgáltatások körét, a díjazást és a határidőket.
  • Jó, ha a szerződésben adatvédelmi és titoktartási záradék is található.
  • Ezek a WHC dokumentumaiban mind megtalálhatóak. 

Kommunikáció

  • Egyeztessétek a kommunikációs csatornákat és a toborzási folyamat részleteit.
  • Határozzátok meg az egyeztetések gyakoriságát.

Együttműködés

  • Érdemes közösen figyelemmel kísérni a toborzási folyamatok hatékonyságát és a tanácsadó cég teljesítményét.
  • A WHC partnerségi kapcsolatokra törekszik - célunk a kölcsönösség.

Kiszervezett HR a WHC-val és felpörögnek a folyamatok!

A WHC sikere abban áll, hogy egyedi igényekre kialakított megoldást kínál partnereinek fehérgalléros munkatársak felvételére is. Legyen szó akár rövid, akár hosszú távú alkalmazásról. Ennek érdekében jól bevált toborzási folyamatokkal támogatja az új kolléga felkutatását és beépítését. 

A kiszervezés egy olyan lehetőség, amely segít megőrizni versenyképességedet, és dinamikusan kezelni a kihívásokat ebben a folyamatosan változó világban.

Egy próbát megér!

aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021
Családbarát Vállalat 2024