Álmaid állását keresed? Profi tippeket adunk, hogyan találd meg!

Álmaid állását keresed? Profi tippeket adunk, hogyan találd meg!

Vissza
Álmaid állását keresed? Profi tippeket adunk, hogyan találd meg!

Álmaid állását keresed? Profi tippeket adunk, hogyan találd meg!

Az álláskeresés sosem egyszerű feladat, főleg, ha a karriercéljaid szempontjából a legideálisabb pozícióban szeretnél elhelyezkedni. Hogyan tűnj ki a tömegből első pillantásra már az önéletrajzoddal? Hogyan készülj fel az állásinterjúra és nyűgözd le a leendő munkaadódat? Milyen jellemző kérdéseket tesznek fel a HR-esek, és mi ezekre a jó válasz? Legfrissebb blogcikkünkben ezekre a kérdésekre is választ adunk, hasznos gyakorlati tippek mellett.

Habár számos területen rengeteg a nyitott pozíció, az elképzelt karrierutunk szempontjából soha nem könnyű feladat megtalálni az ideális állást és munkáltatót. Az álláskeresésre éppen ezért érdemes jól felkészülni, és akár tanácsadó segítségét is igénybe venni, hiszen így könnyebben és gyorsabban találhatod meg álmaid állását. Az alábbiakban sorra vesszük a legfontosabb teendőket.

 

Van olyan, hogy jó önéletrajz?

 

Lerágott csontnak tűnik, mégsem lehet elégszer hangsúlyozni a jó CV fontosságát – hiszen a cégek HR-es kollégái általában ezzel találkoznak először. Mutatjuk, mire érdemes figyelni!

 

  • Önéletrajzod tartalmazza a legfontosabb szakmai információkat!
  • Pályakezdő vagy? Tanulmányaid mellett hangsúlyozd  az eddigi gyakorlati tapasztalataidat!
  • Már aktív vagy a munkaerőpiacon? Emeld ki azokat a tapasztalatokat és készségeket, melyek a megpályázott pozícióhoz kapcsolódnak!
  • Több állásra is jelentkezel? A CV-d mindig az adott pozíció elvárásaihoz illeszkedjen!

 

Hol érdemes állást keresni?

 

Nézz utána a legnépszerűbb állásportáloknak, közösségi oldalaknak! Ezek felkeresése kiváló lehetőséget biztosít az első körös tájékozódásra. Természetesen, ha egy konkrét vállalathoz szeretnél jelentkezni, akkor mindenképp böngészd át a cég weboldalát vagy karrieroldalát is: itt biztosan megtalálod az aktuálisan nyitott pozíciókat.

 

Napjainkban emellett egyre inkább felértékelődik a toborzó kollégák és a HR-szolgáltató vállalatok szerepe, hiszen számos cég ilyen partnerek segítségével választja ki új kollégáit. Mindenképp érdemes felkeresni weboldalaikat és átnézni az itt elérhető álláslehetőségeket is.

 

Valóban fontos az online jelenlét?

 

A széles kapcsolati háló és a tömegből való kiemelkedés elősegítheti, hogy könnyebben és gyorsabban értesülj a számodra érdekes munkalehetőségekről. Ráadásul csak néhány kattintás felépíteni egy online szakmai profilt:

  • Hozd létre professzionális oldaladat, töltsd fel önéletrajzodat!
  • Kövess be számodra érdekes oldalakat, vállalatokat és személyeket!
  • Ossz meg téged foglalkoztató, szakmai bejegyzéseket!
  • Légy aktív, szélesítsd kapcsolati hálódat!

 

Emellett ne felejtsd el átnézni saját, személyes közösségimédia-oldalaidat sem: ma már szinte nincs olyan munkáltató, aki ne pillantana rá a jelöltek felületeire. Érdemes ennek megfelelően kezelni az itt megosztott tartalmakat.

 

Tényleg fel kell készülni előre az interjúra?

 

A siker érdekében elengedhetetlen az alapos felkészülés, ami magában foglalja a pozíció és a vállalat részletes ismeretét. Mindez a megpályázott állás és a cég iránti érdeklődésről tanúskodik, miközben szimpátiát kelt az interjúztató HR-es kollégákban is.

 

Miért jó, ha ismerem a gyengeségeimet is?

 

Városi legendának tűnik, mégis igaz: rendkívül gyakran előfordul a kiválasztás során, hogy a HR-es megkérdezi a jelöltet az erősségei mellett a gyengeségeiről is. Ilyen esetben kiemelten fontos az előre átgondolt válasz: kompetensebbnek, határozottabbnak tűnhetünk az interjún, ha arról is beszélünk, hogyan dolgozunk gyengeségeink javításán.

 

Miben tud segíteni egy HR-szolgáltató?

 

A munkakeresők számára kiemelt előnnyel járhat, ha HR-szolgáltató vállalat segítségét veszi igénybe az álláskereséshez. A szakmát kívül-belül ismerő szakértők végig a munkakereső mellett álnak a kiválasztás során, támogatva és segítve őt.

 

  • A HR-tanácsadók a munkaerőpiac számos szereplőjével kapcsolatban állnak – így hatékony támogatást tudnak nyújtani.
  • Ismerik a partnervállalatok belső működését – így felkészíthetnek az adott cégekkel való találkozásra.
  • Tisztában vannak a vállalatok kiválasztási folyamatával – így segíthetnek a felkészülésben, ami nagyobb magabiztosságot jelenthet.

 

Te is állást keresel?

Vedd fel a kapcsolatot a munkaerőpiacon immár 30 éves tapasztalattal rendelkező WHC Csoport toborzó szakértőivel és kérd segítségüket a munkakeresésben!

 

***

aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021
Családbarát Vállalat 2024