Japán üzleti fórum

Japán üzleti fórum

Vissza
Japán üzleti fórum

Japán üzleti fórum

A WHC újabb munkaerőpiaci szakmai előadást tartott a Magyarországon működő japán vállalatok ügyvezetőinek

A WHC újabb munkaerőpiaci szakmai előadást tartott a Magyarországon működő japán vállalatok ügyvezetőinek. Az Üzleti Fórumot Otaka, Japán magyarországi nagykövete nyitotta meg. A rendezvényen több, mint 60 japán vállalatvezető vett részt.  

Az eseményt a WHC kormányzati kapcsolatok területe szervezte azzal a céllal, hogy erősítse szakértői pozícióját a hazánkban működő japán vállalatoknál. A mostani rendezvényre meghívták a Magyarországon működő legnagyobb Japán érdekeltségű cégek ügyvezetőit, hogy friss információkat szerezzenek a hazai munkaerőpiaci eseményekről, kiemelten a külföldi munkavállalók magyarországi foglalkoztatási lehetőségeiről, továbbá a bérfejlesztési környezetről. Emellett kétoldalú megbeszéléseket folytattunk a legnagyobb cégek ügyvezetőivel.

 Magyarországon 2023-ban is rekordszámú beruházás történt, főként a keleti befektetők, mint Kína, Dél-Korea és Japán aktív részvételének köszönhetően. Ezen országok beruházásai a beáramló külföldi működőtőke (FDI) közel 82%-át, míg az újonnan bejelentett munkahelyek 67%-át teszik ki. Összesen 19 projekt köthető ezen országokhoz. 

 Kollégáink a rendezvényről így nyilatkoztak:

Göltl Viktor ügyvezető:

„2024-ben már második alkalommal volt lehetőségünk a japán Nagykövetségre szervezett rendezvényen előadóként részt vennünk. Előadásunkban a HR-rel, az aktuális magyar és környező országokban zajló munkaerőpiaci folyamatokkal, szabályozásokkal, számokkal tudtunk válaszolni a rendezvényen felmerült kérdésekre. A rendezvényen természetesen ott volt a WHC logó, így cégünk szakértői pozícióját tovább erősítettük a japán vállalati döntéshozók fejében.”

Jakab Dávid kormányzati kapcsolatok vezető:

„Munkánk során fontos, hogy a kormányzati, szabályozói kapcsolattartás mellett, más vállalatok magas szintű vezetőivel is találkozzunk, hiszen előfordulhat, hogy közös szakmai céljaink is vannak, amellett, hogy beszállítóként támogatjuk a cégek működését. A program során ilyen találkozásokra is sor került, számos nagyvállalat felsővezetőjével egyeztettünk és tájékoztattuk őket az aktuális munkaerőpiaci trendekről és várakozásokról.”

 

aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021
Családbarát Vállalat 2024