Startup partners discussing project at laptop, watching video presentation, sharing ideas, Business employees working at computer together. Mentor, coach explaining training course to intern

Vezetői mentoring: mert mindenkinek szüksége van arra, amije nincs

Vissza
Startup partners discussing project at laptop, watching video presentation, sharing ideas, Business employees working at computer together. Mentor, coach explaining training course to intern

Vezetői mentoring: mert mindenkinek szüksége van arra, amije nincs

A vezetői mentoring a vállalkozó kedvű emberek munkájának hatékonyságát hivatott növelni. A gyengébbik nemként elkönyvelt nők között rengeteg a vállalkozó szellem, akik karrierépítés céljából állandóan keresik a szakmai fejlődés módját. Szokták is mondani, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll. Ebben lehet valami, hiszen a nők határozottan törekednek rá, hogy a külsejük helyett a tudásuk alapján ítéljék meg őket. 

 

Érzékenységük ellenére keményen helytállnak az üzleti életben. Olyannyira, hogy nem ritka, hogy a különböző vállalatok vezetői hatékonyságnövelés céljából női mentor segítségét veszik igénybe. De vajon mikor van szükség mentorra?

 

  • Tipikus vezetői kihívások a mentor szemével 

A mentor támogatja a munkádat, ami azt jelenti, hogy a te eredményed az ő eredménye is. A látszólag túl nagy falatnak tűnő feladatok sikeres véghezvitele, a határidők betartása, az alkalmazottak felzárkóztatása és lelki támogatása óriási kihívást jelent a vezetők számára, ezért úgynevezett kihívás kezelés keretében a mentorok ezekben a kérdésekben sem hagyják magára a mentoráltakat, akár munkavállalóról, akár cégvezetőről van szó. 

  • Külsős vagy belsős mentor, melyiknek mi az előnye-hátránya 

A mentor munkája egy bizalmas kapcsolat felépítése, melyben a kontakt történhet személyesen és online. Nagyobb cégek esetén belső mentori rendszert alkalmaznak a munkavállalók elkötelezettségének és lojalitásának támogatása érdekében. A belsős mentor segít az alkalmazottaknak a beilleszkedésben és a betanítás során, a külsős mentor inkább a magánéleti problémák és a kiégés kezelésében jártas. 

  • Vezetői mentoring eszköztár 

Mentoring eszköztárnak nevezzük a mentorálás folyamatának azon pontjait, amelyen végigmegyünk a szolgáltatás ideje alatt. Az első pont az első találkozás, ahol a mentor megismerkedik lehetséges mentoráltjával. Ezt követi a célok és az ehhez szükséges feladatok feltérképezése, a szerződéskötés. Ezután megtervezzük a célod eléréséért szükséges közeli jövőbeli teendőket. A munkád nyomonkövetése mellett megbeszéljük az időközben felmerülő problémákat és további tanácsokkal látlak el egészen a közös munka végéig. 

 2133569335

 

*** 

 

Az aktuális gazdasági és munkaerőpiaci környezetben egyre több figyelmet kell fordítani a kulcs munkavállalók megtartására, fejlesztésére, felértékelődik a munkahelyi jólét, a munkavállalók motivációja és elégedettsége. Éppen ezért a 3rdGEN vállalati tanácsadó céggel való stratégiai együttműködésünk keretében új szolgáltatásokkal bővítettük portfóliónkat, melyek hozzájárulhatnak egy cég stabilitásához, fejlődéséhez, elősegítve az erőforrás-gazdálkodást és a munkatársak megtartását is. 

Portfólióbővítésünknek köszönhetően immár stratégiai-üzleti tanácsadás, vezető- és szervezetfejlesztés, vezetői tanácsadás, leadership mentoring, business mentoring, valamint válsághelyzeti vezetői mentoring szolgáltatás is elérhető. A WHC ügyfeleinek minden vezetőkiválasztási- és közvetítési ajánlata kiegészíthető mentoring szolgáltatással is. 

A programoknak köszönhetően a vezető motiváltabbá, eredményesebbé, a munkatársak elkötelezettebbé válnak. Továbbá a mentoring eredményeit a vállalat és partnerei is kamatoztathatják, hiszen a mentorált vezetőn és az elégedett kollégákon keresztül az ügyfelek irányába is nagyobb értékátadás történik. 

  • Fontos számodra céged vezetőinek fejlesztése? 
  • Vállalatod vezető alkalmazottai kihívásokkal szembesülnek? 
  • Szeretnél számukra támogatást nyújtani operatív vagy stratégiai kérdésekben? 

Mentoring programjainkkal kapcsolatban vedd fel a kapcsolatot a WHC szakértőivel! 

 

 

 

aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021
Családbarát Vállalat 2024