Blog

Blog

Több száz forinttal nőtt idén a diákmunkások órabére az SZJA-mentesség miatt, a nyugdíjasokat és kismamákat folyamatosan számos jól fizető pozíció várja 2022.06.15. - 10:03 Több száz forinttal nőtt idén a diákmunkások órabére az SZJA-mentesség miatt, a nyugdíjasokat és kismamákat folyamatosan számos jól fizető pozíció várja Nyakunkon a nyár, ilyenkor több tízezer diák vállal munkát – egyrészt a pénzkereseti lehetőség miatt, másrészt a tanulmányokhoz kapcsolódó gyakorlati idejüket töltik ilyenkor a fiatalok. A bérezés országrészenként eltérő lehet: könnyű fizikai, kisegítő, alkalmi és vendéglátós munkákban bruttó 1 300-1 600 Ft között alakulnak az órabérek. Szellemi pozíciókban ez 1 500-1 800 Ft is lehet óránként. Nyelvtudást igénylő (angol és valamilyen második idegen nyelv) munkakörben pedig a 2 000-2 500 Ft/óra sem elképzelhetetlen. IT területen nagyobb a szórás, 2 000-3 000 Ft között alakul a bérezés, tapasztalat függvényében.
HR Fest: A munkaerőhiány miatt, főleg a termelő szektorban, szükség van külföldi munkaerőre 2022.06.14. - 16:08 HR Fest: A munkaerőhiány miatt, főleg a termelő szektorban, szükség van külföldi munkaerőre A legfrissebb hazai munkaerőpiaci trendek kerültek terítékre az év legnagyobb HR szakmai rendezvényén Gyökeresen megváltozott a hazai munkaerőpiac a járványidőszakhoz képest. A pandémia elején kiemelkedően magas volt a munkavállalók elkötelezettsége munkaadójuk iránt, míg ez mára drasztikusan lecsökkent. Mindemellett pedig a munkaerőhiány soha nem látott szintre ugrott egyes szektorokban. A termelőcégeknél már egyre nagyobb szükség van külföldi munkaerőre is a vevői megrendelések teljesítése érdekében – hangozott el a WHC Csoport főtámogatásával megrendezett HR Fest szakmai rendezvényen.
Kulturális sokszínűség a munkahelyen – lehetőség, nem nehézség 2022.05.18. - 16:27 Kulturális sokszínűség a munkahelyen – lehetőség, nem nehézség Hazánkban is egyre többen dolgoznak multikulturális környezetben, így a mindennapokban különböző kultúrájú és hátterű, más-más országokból származó kollégákkal kell együttműködnünk a közös célok elérése érdekében. Miközben a sokszínűség számos előnnyel járhat, az is gyakori, hogy a kulturális különbségek és eltérő viselkedési normák nehézségeket, vagy akár komolyabb konfliktusokat is okoznak a munkahelyi közösségekben. Hogyan alakíthatunk ki elfogadó és eredményes multikulturális csapatokat? Mely kompetenciák fejlesztésével kovácsolhatunk előnyt a diverzitásból? Legfrissebb blogcikkünkből kiderül!
Hogyan javíthatják a Belbin-féle csapatszerepek a munkahelyi teljesítményt? 2022.04.28. - 09:07 Hogyan javíthatják a Belbin-féle csapatszerepek a munkahelyi teljesítményt? Gyermekkorunkban kialakult családi minták nyomán, illetve alaptermészetünkből fakadóan bizonyos jellemvonásaink egészen a felnőtt életünkig elkísérnek bennünket. Előfordulhat azonban, hogy egyszerre több szerepben is komfortosan érezhetjük magunkat, így a munkavállalás során nehezen tudjuk, mi is pontosan a nekünk való pozíció. Meredith Belbin kutató és tanácsadó A ​team, avagy az együttműködő csoport című könyvében 9 szerepet vázol fel, amelyek megfigyelhetők a különböző munkacsoportokban. Ezen szerepek mindegyikének szem előtt tartásával és az egymás közötti interakciók vizsgálatával a vezetők és menedzserek rugalmasabb és sikeresebb csapatokat építhetnek. Amennyiben mi is szeretnénk ennek a jól működő csapatnak a tagjai lenni, egy gyors teszt segítségével könnyebben kiigazodhatunk a munkacsoportban betöltött szerepünkön.
A WHC Csoport helyben szolgálja ki nyugat-magyarországi partnerei munkaerőpiaci igényeit 2022.04.21. - 10:59 A WHC Csoport helyben szolgálja ki nyugat-magyarországi partnerei munkaerőpiaci igényeit A Nyugat-Dunántúl az ország gazdaságilag legfejlettebb régiói közé tartozik, melynek munkaerőpiaci helyzete az osztrák és szlovák határ közelsége miatt is speciális jellemzőkkel bír. A partnerekkel való közvetlen együttműködés és a munkaerőpiaci igények hatékony kiszolgálása érdekében a WHC Csoport, hazánk egyik legnagyobb magyar tulajdonú HR-szolgáltatója a térség mindhárom megyeszékhelyén – így Győrben, Szombathelyen és Zalaegerszegen is ­– helyi képviseleti irodát működtet. Regionális irodabemutató cikksorozatunk aktuális részében a nyugat-magyarországi régiót járjuk körbe.
Miskolcon nyitottuk meg legújabb hazai WHC irodánkat 2022.04.20. - 15:46 Miskolcon nyitottuk meg legújabb hazai WHC irodánkat Az utóbbi időszakban az egyre növekvő számú új beruházásnak köszönhetően folyamatosan bővült a munkaerőpiac Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A térségben elsősorban a gyártócégek, főként betanított és szakképzett fizikai pozíciók területén munkaerőhiánnyal küzdenek. Cégcsoportunk a WHC hazánk egyik legnagyobb magyar tulajdonú HR-szolgáltatásokra specializálódott vállalata, a régiós munkaerőpiaci igények kiszolgálása érdekében, országos hálózatunk részeként helyi kirendeltséget nyitottunk Miskolcon.
A személyiségvonások ma már ugyanannyira fontosak a munkahelyen, mint a szakmai tudás 2022.04.06. - 11:10 A személyiségvonások ma már ugyanannyira fontosak a munkahelyen, mint a szakmai tudás Egyre inkább felértékelődnek a „puha” készségek a munkaerőpiacon. Az álommunkát megtalálni sosem volt könnyű feladat. A mai szélsebesen változó munkaerőpiac pedig egyértelműen az alkalmazkodásról szól, mind a munkavállalók, mind a munkaadók részéről.  Továbbra is fontos a szakmai tudás és a munkatapasztalat egy-egy állás betöltésekor, vagy az előremenetelnél, azonban az úgynevezett puha készségek – úgymint az empátia, a felelősségvállalás vagy az együttműködési készség – ma már egyenlő súllyal esnek a latba a munkahelyen. Ha sikeresek szeretnénk lenni a karrierünkben, ha szeretnénk elégedetten és boldogan bejárni a munkahelyünkre, érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen készségekre kell kiemelt figyelmet fordítani. Cikkünkben erre világítunk rá.
aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021