Családbarát Vállalat címet kapott a WHC
Családbarát Vállalat címet kapott a WHC
Családbarát Vállalat címet kapott a WHC

Családbarát Vállalat címet kapott a WHC

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kiosztotta a 2023-as Családbarát Vállalat díjakat. A zsűri döntése alapján idén 36 hazai cég viselheti a kitüntető Családbarát Vállalat címet, köztük a WHC is.

Az emberközpontúság, munkavállalóink elkötelezettsége kezdetektől meghatározó volt cégünk kultúrájában: 2003-ban elnyertük a Családbarát munkahely díjat, 2007-ben a Legjobb Női Munkahely Különdíját, 2021-ben pedig negyedszerre vehettük át büszkén a Kincentric Legjobb Munkahely díjat. 

A WHC-nál minden nap teszünk azért, hogy egy jó munkahely, jó közösség legyünk, ahol minden kollégánk jól érzi magát, ahol fenntartható a munka és a magánélet egyensúlya.

A most átvett díj is visszaigazolja, hogy amit mi helyesnek tartunk, az mások számára is követendő példa lehet.

„A Családbarát Vállalat cím elismerése egy olyan emberközpontú, emberi értékeket szem előtt tartó vállalati kultúrának, amelyben hiszünk, amelyért a WHC csapatában minden nap közösen dolgozunk. Megerősít minket abban, hogy a munkatársaink jóllétéért tett úton jó irányba haladunk, és egy szerethető céget és jó közösséget építünk. Bízunk benne, hogy családbarát megközelítésünk nemcsak közösségünk, hanem ügyfeleink, partnereink számára is értéket teremt, példát mutat” - mondta Sáfrány Lilla, a WHC HR vezetője.

Kollégáink és családjaik jóllétét biztosító lépéseink, támogatásaink a teljes munkavállalói életciklust végig kísérik.

Ezek közül néhány:

  • A teljes irodai jelenlétet nem igénylő munkakörökben lehetőséget biztosítunk az otthoni munkavégzésre, így a család körüli teendők is szervezhetőbbé válnak.
  • Támogatjuk munkatársainkat életük nagy napjain is, különösen, ha az a családhoz kapcsolódik: anyagi támogatást adunk a gyermekek születésekor, az apukáknak a törvényben meghatározott napokon 100%-ban fizetett szabadságot biztosítunk, a friss házasok plusz két nap fizetett szabadságra jogosultak, és a már iskolás korú gyerekeket iskolakezdési támogatás illeti meg.
  • Betegen sem hagyjuk magukra kollégáinkat, 100%-os értékű bért fizetünk a betegszabadság ideje alatt, hogy nyugodtan gyógyulhassanak és ne kelljen az anyagiak miatt aggódniuk. Hozzájárulunk a nehezebb családi élethelyzetekkel járó plusz kiadásokhoz is.
  • Teljes évet átfogó wellbeing programunkkal támogatjuk, hogy minél többen megismerjék a témát, és tudatosabban éljenek a jóllétet támogató eszközökkel.
  • A vállalatunkban többségében (77%-ban) női munkavállalók dolgoznak, így a csapatainkban természetes, hogy kisgyermekes, nagyobb gyermekes vagy babázásra készülő, illetve visszatérő kollégák dolgoznak. Emiatt a teljes vállalatot áthatja egy olyan szellemiség, hogy számít a kismamáira, és szívesen menedzseli is visszatérésüket a munka világába a kifejezetten erre kidolgozott Kismama programunk keretében.

Közösségünk tagjait gyakran megkérdezzük, monitorozzuk a véleményüket, visszajelzéseik alapján pedig fejlesztjük tevékenységeinket vagy vezetünk be családbarát intézkedéseket.  

A Családbarát Vállalat cím csak megerősíti, hogy folytassuk, amit elkezdtünk és egy emberközpontú kultúra mentén építsük vállalatunkat a jövőben is.

 

***